Brandstofcel PT2

pt22.jpg

Energie en warmte in één.

Brandstofcelverwarming is simultaan elektriciteit en warmte opwekken. Dat doe je door een elektrochemisch proces tussen waterstof en zuurstof via een klassieke gasverbinding. Waterstof en zuurstof gaan met elkaar reageren, wat warmte en elektriciteit opwekt. Brandstofcelverwarming is vooral interessant vanaf een bepaald verbruik. De extra warmte wordt bewaard in geïntegreerde gascondensatieketel en geeft deze opgeslagen warmte pas vrij op piekmomenten.

vitovalor20pt200042.jpg

Hoogrendement plus

In vergelijking met een andere oplossing met warmtekrachtkoppeling (WKK) kan een brandstofcelverwarming een hoger elektrisch rendement bereiken . Hierdoor is het opwekken van warmte iets beperkter. Maar dat wordt gecompenseerd door een geïntegreerde gascondensatieketel.

vitovalorhybridethermwichelenenergiebalans.jpg

Deze infografiek maakt je duidelijk hoe je bespaart op lange termijn met een brandstofcelverwarming

vitovalor-pt200009.jpg

Stijgende energieprijzen?

Het toestel voorziet in de eigen elektriciteitsbehoefte van de consument. Dat zorgt voor een grotere onafhankelijkheid van het openbare elektriciteitsnet. Je koopt minder elektriciteit aan van een leverancier en je bent minder afhankelijk van stijgende energieprijzen.

vitovalor-e1525108577458.png

Stil en Compact

Het systeem van de brandstofcelverwarming combineert warmte- en elektriciteitsproductie op een minimale oppervlakte. Voor de installatie van deze verwarming heb je slechts 0,65 m² nodig. Je hoeft dus geen grote ruimte voor dit toestel te voorzien. Een minimale hoogte van twee meter volstaat.  

Daarnaast kan je er ook zeker van zijn dat een brandstofcelverwarming bijzonder stil is. De elektrochemische reactie in de afzonderlijke cellen vereist geen bewegende delen. Dat zorgt voor een stille werking.

vitovalorwichelenhybridetherm04-5.jpg

CO2-uitstoot is extreem laag.

Een brandstofcelverwarming is een spectaculaire vooruitgang voor het milieu. Het toestel heeft een enorm lage emissie. Een conventionele verwarming (op brandstof) stoot CO2 en andere stoffen uit in het milieu. Bij een brandstofcelverwarming ontstaat alleen water en dat is een heel pak minder belastend voor de aarde. Wist je dat je dat water uit de brandstofcelverwarming zelfs kan drinken?

vitovalor20pt200033.jpg

Hoge premies en subsidies voor een brandstofcelverwarming

Europa is enthousiast over de brandstofcelverwarming en wil daarom particulieren aansporen om dit toestel in hun woning te laten installeren. Dankzij een mooie subsidie via het PACE-project krijgen kopers een duwtje in de rug. 

Terug naar overzicht